ΚΑΙΡΟΣ · LIVE19.6°CΤοπικά νέφη46% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Σε λίγες ημέρες ένα ιστορικό και φημισμένο βιβλιοπωλείο του Παρισιού ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 135



Σε λίγες ημέρες ένα ιστορικό και φημισμένο βιβλιοπωλείο του Παρισιού κατεβάζει τα ρολά.

Το κεντρικό υποκατάστημα της αλυσίδας Gibert Jeune στο Σεν Μισέλ στην περιοχή του Καρτιέ Λατέν δεν θα λειτουργεί μετά το τέλος Μαρτίου.

Η γαλλική πρωτεύουσα και οι φίλοι των βιβλίων θρηνούν για το τέλος του φοιτητικού βιβλιοπωλείου που ιδρύθηκε το 1886 και αποτέλεσε το σημείο συνάντησης λογοτεχνών και επιστημόνων συγγραφέων στο πολυσύχναστο Καρτιέ Λατέν.

Η παύση λειτουργίας του Gibert Jeune δεν οφείλεται μόνο στις επιπτώσεις της επιδημίας του Covid-19.

Σχετίζεται και με το κλείσιμο μιας σειράς άλλων μικρότερων βιβλιοπωλείων που δεν κατάφεραν λόγω οικονομικών δυσκολιών να αντιμετωπίσουν τους μετασχηματισμούς της πόλης του Παρισιού σε σύγχρονη καταναλωτική μητρόπολη.

Οι προσόψεις του γωνιακού πολυώροφου Gibert Jeune έδιναν τον τόνο της νεανικής ενεργητικότητας που χαρακτήριζε το Σεν Μισέλ, αφού στα πεζοδρόμια έξω από το υποκατάστημα οι φοιτητές της Σορβόννης σχημάτιζαν μεγάλες ουρές αναζητώντας φθηνά μεταχειρισμένα συγγράμματα πριν από κάθε έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

Γιατί το Gibert Jeune με το κίτρινο λογότυπό του είχε επισημάνει τα νεανικά χρόνια των περισσότερων φοιτητών που σπούδασαν στο Παρίσι.

Ολοι τους κάποια στιγμή είχαν επισκεφθεί το εξαώροφο υποκατάστημα για να βρουν ένα βιβλίο για τα μαθήματά τους ή προς αναγνωστική τέρψη.

Η οικογενειακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1886 ξεκινώντας στις όχθες του Σηκουάνα, κατά μήκος του πεζοδρομίου, όπου παρευρίσκονταν συγκεντρωμένα τα βιβλιοπωλεία εκείνα στα οποία ο Μπαλζάκ τέσσερις δεκαετίες πιο νωρίς είχε περιγράψει στις «Χαμένες ψευδαισθήσεις» του «τις λιγότερο ή περισσότερο στοργικές, ανοιχτόκαρδες, συνοφρυωμένες, χαρωπές η τεθλιμμένες μορφές που έμπαιναν μέσα σε αυτά».

Οι κίτρινες τέντες Γρήγορα το Gibert Jeune επεκτάθηκε και άνοιξε διάφορα υποκαταστήματα στο Πέμπτο Διαμέρισμα, πουλώντας νέα αλλά και μεταχειρισμένα βιβλία.

Οι φωτεινές κίτρινες τέντες του κατά μήκος του βουλεβάρτου του Σεν Μισέλ έγιναν ένα γνωστό ορόσημο της παριζιάνικης συνοικί...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies